Dan otvorenih vrata STEM CLUBA 19.10.2016. godine

 • Dan otvorenih vrata STEM CLUBA 19.10.2016. godine

  Dan otvorenih vrata STEM CLUBA 19.10.2016. godine

  Dan otvorenih vrata STEM CLUBA –  EP4 Diseminacija novorazvijenih kurikuluma i promocija STEM kompetencija održan 19.10.2016. U sklopu aktivnosti Dan otvorenih vrata STEM Cluba, Gimnazija Matija Mesić organizirala je uvodno predavanje za učenike osnovnih škola u Brodsko-posavskoj županiji na kojem su imali priliku se informirati o projektu STEM genijalci. Kako bi se bolje upoznali sa samim STEM Clubom postavljeni su štandovi s promotivnim materijalima u hodniku škole gdje su posjetitelji imali priliku uzeti promotivne materijale, pitati što ih zanima.

   
  Nakon uvodnog dijela, učenici osnovnih škola raspoređeni su manje grupe te su posjećivali opremljene praktikume-učionice u kojima se odvijala nastava prema novoizrađenim kurikulumima iz biologije, kemije, matematike-informatike, fizike i obnovljivih izvora energije uz primjenu nove opreme (tzv. pilotiranje kurikuluma i rad na opremi).U svakoj od navedenih učionica za područje koje se obrađivalo, učenicima osnovne škole, rad su prezentirali učenici Gimnazije Matija Mesić. Učenici osnovnih škola su iskazali veliki interes te uputili brojna pitanja vezana za STEM predmete kao i ostale mogućnosti koje se nude kroz obrazovanje u Gimnaziji Matija Mesić.

   
  Dan otvorenih vrata posjetili su učenici 6 osnovnih škola s područja Brodsko-posavske županije. Na danu otvorenih vrata prisustvovala je 61 osoba.

   

  Galerija fotografija – uvodna

  Galerija fotografija – radionice Kemija

  Galerija fotografija – radionice Biologija

  Galerija fotografija – radionice Matematika / Informatika

  Galerija fotografija – radionice Fizika

  Galerija fotografija – radionice Obnovljivi izvori energije

  Comments are closed.